"De Leeuw is Los"!
Navigatie

Wedstrijdverslag Sneek 2022

Lemmer SKS-Kampioen 2022 en Ljouwert een mooie 5e plaats!

De SKS-Kampioen 2022 was op de Lemmer al bekend en dat hebben we zeker met elkaar gevierd op de Lemmer.

De laatste wedstrijd op het Sneekermeer was wederom een vlagerige wind maar bij deze noordoosten wind kon er een op-en-delbaan gezeild worden. Twee keer een valse start en bij de derde konden we los, hierbij lag Ljouwert heel ongunstig.

Akkrum was met protest tegen Ljouwert uit de start gekomen, maar de vlag verdween voor de finish.

In het voordewindse rak schoof het veld wijd verspreid over het meer op de benedenwindse tonnen af. Daar moesten de schippers weer kiezen welke boei ze gingen ronden voordat er een nieuw kruisrak volgde. En in die kruisrakken viel veel te winnen én te verliezen. Het wedstrijdveld ging meerdere keren over de kop. Zo zakte Sneek van de eerste naar de zevende tot zelfs de dertiende plek. En de Grousters zagen we juist vanaf de dertiende plek langzaam naar voren komen. Het werd een wedstrijd met heel veel wisselingen. Ljouwert heeft op 3 gezeild maar ook op 13.

Sytze Brouwer wist zijn broer Harmen achter zich te houden en won de slotwedstrijd van dit SKS-kampioenschap. Langweer volgde op de tweede plaats en eindigde als derde in het eindklassement. Grou finishte op de zevende plek en behield zo zijn tweede plaats in het klassement. De Lemsters genoten met volle teugen van deze laatste wedstrijd en passeerden met een big smile als laatsten de finishlijn. Ljouwert was in deze slotwedstrijd niet altijd gelukkig met de slagen en finishte op een 10e plaats.

Al met al kunnen we terugkijken op een mooi kampioenschap waarbij de 2e week erg succesvol was. Een mooie 5e plaats in het eindklassement. Gefeliciteerd Willem en zijn bemanning.

Willem, Nikki, bemanning en vrouwen dank voor jullie gastvrijheid, het was weer super gezellig en goed geregeld !!!