"De Leeuw is Los"!
Navigatie

Onze nieuwe adviseur Jens Jongsma

Ljouwerter skûtsje verwelkomt Jens Jongsma ,onze nieuwe adviseur/tacticus.

Mijn naam is Jens Jongsma, 30 jaar oud en woonachtig in Lemmer. In mijn dagelijks leven ben ik inmiddels alweer 12 jaar werkzaam bij @zeilmakerijmolenaar in Grou. Hierin komt mijn werk en de passie voor het skûtsjesilen prachtig samen. Dat we dit jaar een mooie nieuwe set zeilen voor het Ljouwerter Skûtsje mogen maken, maakt het voor mij persoonlijk natuurlijk extra bijzonder. In mijn, voor zover die er nog zijn haha, vrije weekenden zeil ik zelf graag mijn wedstrijden in de 16m2 klasse. Vanaf mijn 7e jaar ben ik als klein mannetje begonnen als fokkenist in de Flitsklasse. Na 4 jaar ging ik zelf verder als stuurman en wist ik veel dat ik nu 24 jaar later dit spelletje nog steeds leuk zou vinden…
De afgelopen jaren heb ik op veel verschillende skûtsjes mee mogen varen vanuit mijn functie als zeilcoach. Bemanning helpen en coachen waar nodig, trainingen voorbereiden, trimmen van het schip en de zeilen. Alles komt hierin samen en ik vind het prachtig om mijn opgedane kennis van de afgelopen +- 15 jaar op deze manier te kunnen delen. Op deze manier ben ik vorig jaar ook een aantal keren mee geweest met Leeuwarden. Hier is tussen Willem en mij een leuke klik ontstaan en kwam afgelopen najaar de vraag of ik voor komend seizoen de functie als adviseur/tacticus in wilde vullen. Hier moest ik even over nadenken natuurlijk, heel eventjes, maar ik was er redelijk snel uit. Dit doe ik natuurlijk vanuit mijn passie en liefhebberij en niet vanuit een werkfunctie. Het enthousiasme van bestuur, schipper, bemanning, alle vrijwilligers en liefhebbers bij deze club werkte vorig jaar erg aanstekelijk. Dus we gaan ervoor!
Ik heb enorm veel zin in het komende seizoen, een geweldige uitdaging staat ons te wachten. De gezelligheid, gemoedelijke sfeer en het fanatiek zijn op de momenten dat het moet, spreekt mij wel aan. We hopen natuurlijk mee te kunnen strijden voor een podiumplek!

Copyright © 2024 Stichting Ljouwerter Skûtsje