"De Leeuw is Los"!
Navigatie

Nieuwe secretaris bij het Ljouwerter Skûtsje

Ljouwerter Skûtsje verwelkomt onze nieuwe secretaris Abe Bosma.
Abe stelt zich graag aan jullie voor!
Mijn naam is Abe Bosma, 49 jaar oud en samen met mijn vrouw en twee dochters woonachtig in het zon overgoten Goutum.
In het dagelijks leven ben ik eigenaar van Speedcargo, een bedrijf dat spoedtransport verzorgt door West-Europa vanuit de Friese hoofdstad.
Als geboren Fries houd ik van de Friese wateren, sporten en gewoon zeggen wat je denkt, en vooral nakomen wat je belooft. Gelukkig ga ik aan de slag bij het Liwwadder skûtsje, want de Friese taal heeft wel enige achterstand bij het uitspreken.
Afgelopen zomer heb ik al mogen snuffelen in de twee mooiste weken van het jaar. Langweer, Elahuizen, beide dagen op Lemmer en als klap op de vuurpijl Sneek! Dit was een prachtige ervaring, met ups en downs. Mede door een diversiteit aan karakters op en om het schip was dit een hele beleving.
Ik heb er veel zin in om op de achtergrond het skûtsje en bemanning te mogen ondersteunen en ervoor te zorgen dat het skûtsje de beste prestaties kan leveren in een gemoedelijke sfeer.

Foto: Keimpe Jansma

Abe Bosma Secretaris

Copyright © 2024 Stichting Ljouwerter Skûtsje