Navigatie

De Aftrap van 2022 is een feit!

Op zaterdag 26 februari jl. was de Aftrap voor het seizoen 2022. De aftrap werd ook in letterlijke zin verricht, want tijdens de eerste Vriendenactiviteit waren wij te gast in de Business Club van SC Cambuur.

In het Bruine Café (het oude spelershome) mochten wij weer Vrienden & Relaties verwelkomen. Wij waren zeer blij dat er zoveel animo was. Het was voor een ieder hoog tijd voor een borrel en een babbel.

Na een warm welkomstwoord van voorzitter Johan Haringsma en voorzitter van de Business Club Cambuur Jan Leegstra, nam Foeke Booij ons mee in de wereld van SC Cambuur. Foeke deed een tipje van de sluier van de strategie omtrent spel en spelers en de toekomstvisie, waarna hij een wedstrijdvoorspelling voor de te spelen wedstrijd SC Cambuur – Fortuna Sittard heeft neergezet. Deze bijdrage was zeer nuttig om een goede prognose te kunnen maken voor de rust en de eindstand. Alle aanwezigen konden daarna meedoen aan de poule met kans op een gesigneerd SC Cambuur shirt.

Om 21:00 klonk het fluitsignaal van de scheidsrechter, waarna de aftrap van de wedstrijd SC Cambuur – Fortuna Sittard plaatsvond. Vooraf had Foeke Booij al te kennen gegeven dat Fortuna een lastige tegenstander zou zijn, met veel(al) defensief spel.

Cambuur Leeuwarden had sinds december niet meer gewonnen. Dat gebeurde vanavond tegen Fortuna Sittard wel.

Na een halfuur zaten niet de Leeuwarders, maar de Limburgers eerst op rozen. Deroy Duarte had na een knappe voorzet van Mickaël Tirpan de bal binnengeknikt en even later tikte Charlison Benschop zelfs de 0-2 binnen. Maar de eerste eredivisietreffer sinds 2019 voor de topschutter uit Curaçao werd, na aandringen van de VAR, uiteindelijk door scheidsrechter Yannick van der Laan afgekeurd.

Dat bleek koren op de molen voor Cambuur, dat slap gestart was. Want twee minuten na die afgekeurde treffer van Benschop, tikte Tom Boere – vorige week ook al trefzeker in de verloren wedstrijd met Feyenoord, de bal binnen: 1-1. Na die gelijkmaker beten de Friezen zich knap vast in de Limburgse tegenstander en lieten niet meer los.

Na rust waren beide ploegen dicht bij een tweede treffer. Namens Fortuna haalde doelman Yanick van Osch opgelucht adem toen hij een inzet van Robin Maulun uit zijn handen liet glippen. De goalie slaakte een zucht van verlichting toen hij zag dat de bal tegen de paal stuiterde. Omdat een knal van Fortuna-verdediger Dimitris Siovas op de lat uiteenspatte, bleef het lang bij 1-1 in Leeuwaren.

Het was een kwartier voor tijd toen Boere het duel besliste. Hij tikte binnen op aangeven van Mitchel Paulissen, die op zijn beurt weer fraai bediend was door Maulun. Met zijn tweede goal bezorgde Boere zijn coach Henk de Jong bij zijn definitieve terugkeer als hoofdcoach een zege, al vertolkte Doke Schmidt in de slotfase ook een heldenrol. Met een acrobatische omhaal, zo ongeveer op de doellijn, hield hij de bal na een poging van Paul Gladon via de lat uit het Cambuur-doel. Zo had ook de verdediger een flink aandeel in de eerste zege van Cambuur in de laatste acht competitieduels. In de slotfase viel Schmidt overigens nog uit, nadat hij in het gezicht geraakt was en ook vervanger Maxim Gullit na een minuut met een op het oog zware blessure alweer afhaken.

Na afloop van de wedstrijd werd de uitslag van de wedstrijdvoorspelling bekend gemaakt. De Winnaar van de voorspelling had zowel de rust als eindstand goed. Wietze Bakker van OrangeGas mocht het gesigneerde shirt in ontvangst nemen.

Wij kijken terug op een zeer geslaagde avond met een hele mooie opkomst. Dit belooft veel goeds voor de overige activiteiten.