"De Leeuw is Los"!
Navigatie

Alles komt goed.

Alles komt goed.

Verhalen gaan snel de ronde, dus de halve wereld weet vast al dat ik weer eens een akkefietje had.

Door mijn drukbezette leven vind ik het heerlijk om regelmatig in de sauna te zitten maar deze ene keer ontstond er ineens een enorme steekvlam. Ik moest door het vuur om uit de sauna te komen en om mezelf, de sauna en het huis te redden. Na het blussen ging ik behoorlijk verbrand naar het ziekenhuis. En na een lauwe douche en koelende zalven kon ik weer naar huis met 1e en 2e graad brandwonden.
Maar ja, brandwonden geven op den duur blaren en dat was even ongemakkelijk en pijnlijk. Door de blaren gaat de huid open en heb je tijdelijk een open wond.
Als dan de wonden weer zijn geheeld, bladert de huid zodat er weer een mooie nieuwe egale huid ontstaat.

Ja, en waarom zou ik u nu zo’n update geven over mijn avontuur?

Dat is omdat mij wel vaker opvalt dat ik weleens synchroon loop met t skûtsje. Het is raar maar waar, want we brachten het skûtsje in januari naar de loods van de Mannen van Staal en ontdekten dat, na alle verbouwingen aan het schip, de coating bladert. Ik was verbouwd, het schip ook, mijn huid bladerde, het schip ook. Ja, hoe is ’t mogelijk!
Maar goed al met al baal je dan wel en moet ik altijd even met onze schipper Willem bellen. Ik kan je wel vertellen dat we uitspraken doen die we hier niet op papier zetten. Onze zorgen delen we met elkaar maar Willem zegt dan altijd weer, Johan het is klote, maar alles komt goed.
En zo is het.
Ik ben weer totaal opgeknapt, zit beter in mijn vel dan ooit 😉 En dat geldt dus voor het skûtsje ook!

Uw voorzitter
Johan Haringsma

Copyright © 2024 Stichting Ljouwerter Skûtsje